Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ο.Τ.Α.

Οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε το πραγματικό τους πρόσωπο.
Σχόλιο της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. για την ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η ηγετική ομάδα της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α., φαίνεται ότι κάνει πάλι τη δουλειά που έμαθε καλά. Βλέποντας τον εαυτό της στον καθρέπτη και ψάχνοντας στην αυλή της, αντί να απαντήσει σε μια πολιτικοσυνδικαλιστική ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., επειδή δεν τους άρεσε, επιτίθενται προσωπικά ενάντια στον επικεφαλής της Γιώργου Χαρίση και στο μέλος του Γ.Σ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και στελέχους της παράταξής μας Μηνά Μοναστηρίδη.
Φαίνεται ότι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι πρεσβεύουμε διαφορετικούς κόσμους και ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο.
Η Αριστερά αγωνίστηκε και αγωνίζεται για ιδανικά και αξίες και δεν τις εξαγόρασε ούτε τις εξαγοράζει, αντίθετα η ηγεσία του χώρου που υπερασπίζονται αυτοί βουλιάζει στο βούρκο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μετάλλαξής του στην πιο επιθετική νεοφιλελεύθερη δύναμη.
Αν λοιπόν ήθελαν να γίνουν δήμαρχοι και βουλευτές και δεν τους έκατσε δεν φταίμε εμείς.
Συμπεριφορές απατημένης συζύγου και κατινιές εκθέτουν τους ίδιους, τακτικές όμως πολιτικής και προσωπικής επιβίωσης, όταν γίνονται στις πλάτες των εργαζομένων, αφορά όλους τους και είναι επικίνδυνο.
Αντί λοιπόν να σιωπούν σεμνά, μιλούν και προκαλούν την κοινή γνώμη των εργαζομένων.
Και μια απαραίτητη διευκρίνιση γιατί σκοπίμως διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., στο προηγούμενο συνέδριο, πριν τρία χρόνια και στο έκτακτο, πριν ενάμιση χρόνο, που ήταν καταστατικά, πάλεψε να αλλάξει το καταστατικό και συντεταγμένα – με ενιαίους όρους – να οργανωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε ενιαία συνδικάτα.
Με αποκλειστική ευθύνη της Π.ΑΣΚΕ αυτό δεν έγινε.
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α., πριν ακόμη αρχίσουν οι αρχαιρεσίες στα σωματεία, πρότεινε τη λήψη πολιτικής απόφασης από τη διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για να ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης, ενώ εναντιώθηκε, όπως και οι άλλες παρατάξεις, στην απόφαση της Π.Α.Σ.Κ.Ε. να μετατρέψει την ομοσπονδία σε δικαστή και εισαγγελέα των σωματείων, σέρνοντάς τα στα δικαστήρια, όπως έγινε με τον δήμο Κορυδαλλού και αλλού.
Η απόφαση αυτή της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. στηρίζεται:
1.Στην ανάγκη της ενιαίας οργάνωσης και του ενιαίου μετώπου των εργαζομένων με βάση τον κλάδο και το χώρο εργασίας, ανεξάρτητα εργοδότη και σχέσης εργασίας.
2.Στις δραματικές και βίαιες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, όπου έχουν ουσιαστικά αρθεί οι όποιες διαφορές τους μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και τέλος
3.Στο γεγονός ότι οι εκλογές για πρώτη φορά μετά τη σχετική τροποποίηση του καταστατικού γίνονται τους τελευταίους μήνες πριν το συνέδριο, όπου όλοι οι ψηφίσαντες, εργάζονται κιόλας, καθώς και γιατί και στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πριν ενάμιση χρόνο, η πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ομοσπονδία απέσπασε την πολιτική πλειοψηφία του σώματος.

31 Γενάρη 2012 Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.

Επικοινωνία: www.askota.gr, www.apnet.gr, gharisis@poeota.gr.


Για την ιστορία, ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.
«Εκεί που μας χρώσταγαν… μας πήραν και το βόδι…!!!»
Αντί η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. να απολογηθεί για την πρωτοφανή οργανωμένη και καθοδηγούμενη απόπειρα υπονόμευσης της λειτουργίας της Ομοσπονδίας και την μη εφαρμογή των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής τις οποίες μάλιστα έχει ψηφίσει, έχει το θράσος να προχωρά σε ανούσιες και αβάσιμες «καταγγελίες». Καμία αναφορά δεν γίνεται στην καταγγελτική ανακοίνωση της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. για τους λόγους που οδήγησαν το Γενικό Συμβούλιο στην αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Νομιμοποίησης των Αντιπροσώπων.
Προκαλεί μεγάλη απορία (για όσους δεν γνωρίζουν) η εντυπωσιακή «στροφή» που παρουσίασε το τελευταίο χρονικό διάστημα η παραταξιακή τακτική της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. Πράγματι, φαντάζει σχεδόν «υπερβατική» η ανάγκη υπεράσπισης συλήβδην όλου του αριστερού συνδικαλιστικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Π.Α.ΜΕ., σε σχέση με την σκληρή κριτική που του
ασκούσε για το διασπαστικό του ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων.
Πολέμιος ο Γιώργος Χαρίσης των διαφορετικών συγκεντρώσεων, της διασπαστικής λογικής του Π.Α.ΜΕ. είτε μέσω της δημιουργίας του «Συνδικάτου των Ο.Τ.Α.» είτε μέσω της τακτικής απαξίωσης της λειτουργίας της Ομοσπονδίας στην καθημερινή της λειτουργία και υπερασπιστής της «ιδέας συνένωσης όλων των αριστερών δυνάμεων που ξεκινούν από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά μέχρι και τις υγιείς αριστερές τάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που εναντιώθηκαν στην μνημονιακή πολιτική» (κατά δήλωσή του). Δυνάμεις που μέχρι πρότινος εξείραι μάλιστα για την αγωνιστική τους δράση. Υπέρμαχος των «ενιαίων κανόνων για
όλους» σε σχέση με τις εκλογές των συλλόγων και σκληρός πολέμιος της αντιδραστικής τακτικής της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α… ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ…!!!
Οι μισές αλήθειες συνάδελφοι ισοδυναμούν με ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ…
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεδριάσει η Επιτροπή Νομιμοποίησης της Ομοσπονδίας, ενόψει και της σύγκλησης του Γενικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012. Η σύγκληση της Επιτροπής Νομιμοποίησης ορίστηκε για την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012. Ο Γιώργος
Χαρίσης σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και ενώ τα 4 από τα 5 μέλη της Επιτροπής Νομιμοποίησης παρευρέθηκαν (ο εκπρόσωπος της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. ενημερώθηκε προκειμένου να μην παρευρεθεί) απέτρεψαν την σύγκληση της Επιτροπής Νομιμοποίησης, αγνοώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Είναι γνωστή πλέον σε όλους τους εργαζομένους η παρελκυστική τακτική της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. σχετικά με την λειτουργία της Ομοσπονδίας. Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. υιοθέτησε πλήρως και σε πλήρη συμφωνία την τακτική της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. που τόσο σκληρά καταδίκαζε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Είναι άραγε μία συνειδητή παραταξιακή επιλογή ή μήπως καθοδηγείται από προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες του Γιώργου Χαρίση; Είναι όντως μια απόφαση που εξυπηρετεί το συμφέρον των εργαζομένων ή μήπως στοχεύει στις «καρέκλες» που κατά τα άλλα απαξιώνει και λοιδορεί; Μήπως η αλλαγή στάσης του Γιώργου Χαρίση σχετίζεται με την στάση που θα κρατήσουν οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. στο Δήμο Καισαριανής όπου και εκλέγεται;… Και
εξηγούμαστε…
Είναι γνωστή η «επιλογή» της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. σε συγκεκριμένους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να βάζουν κατά παράβαση του καταστατικού της, να ψηφίζουν για αντιπροσώπους οι συμβασιούχοι. Η επιλογή αυτή έχει ως αυτονόητη συνέπεια, σύμφωνα και με απόφαση της Εκτελεστικής
Επιτροπής, την μη νομιμοποίηση του Συλλόγου στο επικείμενο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Ένας από αυτούς τους Συλλόγους είναι και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής.
Η αιφνιδιαστική αλλαγή της στάσης της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. οφείλεται μόνο και μόνο σε παραταξιακά «παζάρια» του Γιώργου Χαρίση προκειμένου να νομιμοποιηθεί ως αντιπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής και να καταλάβει έτσι και αυτός «την πολυπόθητη καρέκλα» που τόσο κατά τα άλλα περιφρονεί. Γνωστός «πολιτικός χαμελαίων και
καιροσκόπος».
Στην πιο ίσως δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους κάποιοι δυστυχώς σπαταλούν περίσσευμα εφευρετικότητας και επινοητικότητας προκειμένου να εμβολίσουν και να διασπάσουν τους εργαζόμενους αντί να χτίσουν την ενότητα και να δημιουργήσουν ρήγμα στην επικίνδυνα πλέον νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση. Το αντιμνημονιακό μέτωπο ευτυχώς συνάδελφε Χαρίση δεν συγκροτείται με δηλώσεις υποταγής στην Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. Διολισθαίνεις σε έναν μεγάλο κατήφορο και το μόνο που μάλλον θα ανακόψει αυτή σου την πορεία θα είναι ο «σκληρός τοίχος» του Π.Α.ΜΕ. !!! Να γίνει επιτέλους σε όλους ξεκάθαρο. Δεν θα επιτρέψουμε καλοσχεδιασμένα φαινόμενα απαξίωσης και διάλυσης ίσως της πιο αγωνιστικής
Ομοσπονδίας στο Δημόσιο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρόσκαιρα και μικροπαραταξιακά οφέλη, στις πλάτες μάλιστα των εργαζομένων. Θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της, και τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Γι’ αυτό και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 48 του καταστατικού της Ομοσπονδίας, μοναδικό στόχο είχε να αποτρέψει την ανίερη συμμαχία που συγκρότησαν η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. και οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ για την οδηγία των εργασιών του 41ου Τακτικού Συνεδρίου σε αδιέξοδο.
Υ.Γ.: Στις ανόητες και φαιδρές καταγγελίες για μη καταγγελία του Ν.Φασφαλή (Δημοτικού Συμβούλου και συνδικαλιστή της Δ.Ο.Ε. στο Δήμο Νεάπολης) για την στάση του στο θέμα της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο των εορτών η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατήγγειλε με σκληρή ανακοίνωση την απόφαση τόσο του
Δημάρχου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εάν πράγματι οι συνδικαλιστές της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. στο Δήμο Νεάπολης επιθυμούν νέα καταγγελία, ας μας κοινοποιήσουν πότε και που σαν παράταξη και ιδιαίτερα ο εκπρόσωπός της στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηνάς Μοναστηρίδης κατήγγειλε την πολιτική τρομοκρατίας του Δημάρχου Νεάπολης στους εργαζόμενους.
Αν μας γνωστοποιήσουν έστω και μια… εμείς μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου θα καταγγέλλουμε καθημερινά κάθε Δανιηλίδη και Φασφαλή…!!!
Εκτός και είναι το άλλοθι για αυτά που τους καταμαρτυρούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Νεάπολης… ότι ουσιαστικά είναι η 5η φάλαγγα του Σίμου Δανιηλίδη στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων.
Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2012
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
Π.Α.Σ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.: http://www.poeota.gr/paskeota • e-mail: paskeota@poeota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου