Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οργή Λαού - Ξεσηκωμός Παντού!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, δημότες,

Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε.-ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του, ΝΔ, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων επιτίθενται για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας, να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους.
Στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, με τους νέους να φτάνουν το 40% στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργων. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη υπερεργασία, οι μισθοί των 500- 600 ευρώ να έχουν γίνει πλέον καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα. Διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες ενώ παράλληλα με το πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, νέα φοροχαράτσια απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημά μας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν είμαστε σε ξεχωριστή μοίρα. Μέσα σε ένα χρόνο οι περικοπές στους μισθούς μας ξεπέρασαν το 40%, αύξησαν το ωράριο εργασίας και χιλιάδες συμβασιούχοι απολύθηκαν. Τώρα φέρνουν νέες μειώσεις μισθών και ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις μέσω της λεγόμενης «εργασιακής εφεδρείας».
«Διαίρει και βασίλευε»
Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, δηλαδή οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τόσα χρόνια απομυζούν τον ιδρώτα μας για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κρίση. Κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) κάνουν κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου στο λαό, επιδιώκοντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τον άνεργο απέναντι σε αυτόν που εργάζεται, τον Έλληνα απέναντι στον μετανάστη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όχι το σάπιο σύστημα που στηρίζουν. Χύνουν χολή για τους δήθεν υπερβολικούς μισθούς και την σταθερή εργασία και όχι για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου των εφοπλιστών και τα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύουν με την άγρια εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και την τοκογλυφία.
Ο Αγώνας του Ενός είναι Αγώνας Όλων!
Σήμερα δεν χτυπιέται μόνο το δημόσιο, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας κυριολεκτικά συνθλίβεται στο βωμό των συμφερόντων μιας χούφτας ληστών – καπιταλιστών. Θέλουν να επιβάλουν παντού την εργασιακή ζούγκλα, χωρίς σταθερή εργασία, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στους δήμους, που ζούμε όπως και εσείς μέσα στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, σας καλούμε σε κοινό αγώνα! Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
ΕΜΠΡΟΣ για ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
Ø ΚΑΤΩ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η ΤΡΟΪΚΑ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!
Ø ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ & των ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
Ø ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ σε ΔΗΜΟΣΙΟ και ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Ø ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ.
Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΦΠΑ στα ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ και ΔΙΑΓΡΑΦΗ των ΧΡΕΩΝ των ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ προς τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου