Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

4 σχόλια:

  1. Η λαϊκή συσπείρωση έχει έναν ιστοτοπο στο http://www.nikaiarenti-ls.gr και σχετικά με το παραπάνω θέμα υπάρχουν πρόσφατα δημοσιεύματα που έχουν συνάφεια (π.χ. διαχείριση σκουπιδιών, καύση σκουπιδιών), κάποια αφορούν πρόσφατες δικαστικές υποθέσεις (λατομεία Καραμπίνη, ανθοπωλεία. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τις παλιές μπορείτε να τις βρείτε στο Δήμο και στο site του Δήμου τις διετίας 2009 – 2010, όταν αποκατασταθεί η δημοσίευση του παλιότερου υλικού, που ως ζήτημα πρέπει να σας απασχολήσει για να μπορούμε και να συζητάμε.

    Δεν νομίζω πως μπορεί σήμερα κανείς έτσι πρόχειρα να ζητάει κατάργηση τυχόν ευθυνών. Χρειάζεται να καταγγελθεί η γραφειοκρατία (και η δικαστική), οι λόγοι που την καλλιεργούν και οι σκοποί που εξυπηρετεί. Διαφορετικά δίνεται πάτημα στο σύστημα για να περνάνε διάφορα μέτρα και να υποχωρεί ο ταξικός χαρακτήρας του συνδικαλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ερμηνεύω σωστά τον Έγκελς, όταν ένας μέσος βαθμός εξαπάτησης γίνει κοινά αποδεκτός (κλοπή σε μία συναλλαγή με παροχή υπηρεσίας κάπως χαμηλότερη από την αναμενόμενη – δεν νομίζω πως η γραφειοκρατία είναι κάτι άλλο) θα ισοσταθμιστεί μακροπρόθεσμα από κάποια αύξηση μισθών. Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία (δεν φτάνει ο χώρος να αναλυθεί) - συνεχίζεται ανεμπόδιστα η αφαίμαξη και η αναδιανομή της υπεραξίας της εργασίας από την μη εργαζόμενη τάξη, δηλαδή από τα παράσιτα και τους υπηρέτες της που με όλων των ειδών τις μεθοδεύσεις συντηρούν αυτό το σύστημα. Σαφώς βέβαια δεν μπορεί κάποιος να μην εργάζεται. Έχει και δικαίωμα και υποχρέωση σε αυτό, όπως και να αγωνίζεται για όλα τα δικαιώματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δημόσιο τότε μόνο μπορεί να σταθεί (και ο στόχος δεν είναι εσωστρεφής) όταν παρέχει δωρεάν, δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες, με ποιότητα ως αξία χρήσης, δηλαδή για την κάλυψη των ουσιωδών, των λαϊκών αναγκών με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία και τίποτα άλλο. Αυτό φαίνεται να επιδίωξε η κομμουνιστική διοίκηση. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος επίσης έρχεται αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία όταν συναλλάσσεται με άλλες υπηρεσίες όπως και ότι σε διάφορα έργα που εκτελεί έχει να αντιμετωπίσει την μικροαπατεωνιά, ενώ πρέπει να παραχθεί ορισμένο αποτέλεσμα, αλλά και την μεγαλοαπατεωνιά. Είναι σαφές τι δρομολογείται με τα ΣΔΙΤ και πόσο μακρινή και αθέατη θα γίνει η μεγάλη λοβιτούρα που στηρίζει με νύχια και δόντια και καλλιεργεί το σύστημα (χαρακτηρίζοντας ως απλοικούς ή οτιδήποτε άλλο όσους διαφωνούν). Μέσα σε όλα αυτά, ο μηχανικός μάλλον θα καταντήσει να σφραγίζει χαρτιά και να χάσει όποια επιστημοσύνη του έχει απομείνει, το κριτήριο πάνω στη δουλειά του, αν όχι και τη θέση του ως ακριβός εργαζόμενος ή εντελώς άχρηστος και υπαίτιος της γραφειοκρατίας που έρχονται να θεραπεύσουν με νέα μέτρα...

    Χρειάζεται προσοχή.

    Αν μπορείτε εξηγείστε και τι είναι το μαντρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή