Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΡΙΤΗ 10/1 ΩΡΑ 15:30



Το Σάββατο βρέθηκε νεκρός άστεγος σε παγκάκι της δημοτικής αγοράς, στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του σχετίζεται με τις κακές συνθήκες διαβίωσής του.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο άστεγου στα Χανιά που φέρνει ωστόσο στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας. Πρόβλημα γνωστό εδώ και καιρό, τόσο στα Χανιά, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Πρόβλημα που συνεχώς θα εντείνεται καθώς θα αυξάνουν οι νεο-άστεγοι.

Η φτώχεια έχει αυξηθεί αισθητά και είναι πια φανερή στους δρόμους της πόλης μας, όπου οι άστεγοι κοιμούνται σε παγκάκια και τρώγλες και ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η κυρίαρχη οικονομική πολιτική που στο όνομα του «χρέους», αφήνει πίσω της κοινωνικά ερείπια.

Ωστόσο, την ίδια χρονική στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους, στην πόλη υπάρχουν πολλά αναξιοποίητα ακίνητα, ιδιοκτησίας διαφόρων φορέων, που για δεκαετίες παραμένουν άχρηστα.

Καλούμε τη δημοτική αρχή την πλέον αρμόδια στο θέμα, να πάρει μέτρα γι’ αυτό το πρόβλημα, αλλά και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πιέσουν στην κατεύθυνση αυτή. Απαιτούμε:

1. Να καταγράψει όλα τα ακίνητα, που ανήκουν στο δημόσιο, τράπεζες, ιδρύματα και άλλους φορείς, που για χρόνια παραμένουν άχρηστα, και να τα επισκευάσει στοιχειωδώς, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μένουν μέσα άστεγοι. Ας μη μας πουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο με πρόφαση γραφειοκρατικές δυσκολίες, γιατί ξέρουμε ότι αυτό ήδη γίνεται στο Δήμο Βόλου.

2. Μέχρι τότε, να ανοίξει άμεσα μαζικούς δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, που μπορούν στοιχειωδώς να φιλοξενήσουν προσωρινά άστεγους.

3. Να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης για εξωτερική επιβίωση, όπως υπνόσακους χειμερινής διαβίωσης, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης. Ας μη μας πουν ότι δεν υπάρχει αντίστοιχος κωδικός στον προϋπολογισμό του Δήμου, γιατί θα τους πούμε ότι οι προϋπολογισμοί δεν είναι νούμερα, αλλά γίνονται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, πρώτα και κύρια αυτών που έχουν ανάγκη.

4. Να αναλάβει επιτέλους η δημοτική αρχή τις ευθύνες της απέναντι στο πρόβλημα της πείνας. Δεν είναι δυνατόν η στοιχειώδης επιβίωση εκατοντάδων συμπολιτών μας να στηρίζεται μόνο στην πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που οργανώνουν συσσίτια σε καθημερινή βάση και η δημοτική αρχή να κάνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Αν τα μέτρα αυτά δεν ληφθούν τώρα, τότε πότε θα ληφθούν; Πόσους νεκρούς πρέπει να έχουμε; Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι δημοτικοί άρχοντες της πόλης, γιατί αυτοί μπορεί να κοιμούνται σήμερα ήσυχοι στο ζεστό κρεβατάκι τους, κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας όμως προσπαθούν να βρουν μια τρύπα για να βγάλουν τη νύχτα.

Αν δημοτικές αρχές και πολιτεία δεν πάρουν άμεσα μέτρα, τότε ας ξέρουν ότι οι ίδιοι οι πολίτες θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και θα βρούμε λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος και μάλιστα με νεκρούς,

τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον.

Τρίτη 10/1 ώρα 15:30 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων
Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5, Χανιά
E-mail: stekichania@gmail.com
Web: www.stekichania.gr

Χαράτσι

Σειρα αποφασεων εναντια στο βαρβαρο κι αντισυνταγματικο χαρατσι... οχι για ειδικους λογους ή λαθη, αλλα για "...αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4021/2011 για το χαράτσι της ΔΕΗ...". Να τους επιτεθουμε παντου!!!
H πρώτη νίκη των δημοτών του Ωρωπού ενάντια στο χαράτσι !

http://politesenxaratsia.wordpress.com/2012/01/06/h-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%89%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD/

Ανακοίνωση τύπου ΑΣΚ ΟΤΑ

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Μήπως πρέπει να τα κάνουμε «λαμπόγυαλο» ;

Χωρίς γιατρούς και χωρίς φάρμακα άφησε η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ. τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
Δεν πληρώνει γιατρούς, δεν πληρώνει φαρμακοποιούς με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι για οποιαδήποτε επίσκεψή τους στο γιατρό ή στην αγορά φαρμάκων να αναγκάζονται να καταβάλουν τα χρήματα και να περιμένουν μετά μήνες ώσπου να τους τα αποδώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τι γίνεται όμως με αυτούς τους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους που οι ίδιοι ή προστατευόμενα μέλη τους αντιμετωπίζουν σοβαρές ή χρόνιες παθήσεις; Θα αναγκάζονται να καταβάλουν κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ για να έχουν τις αυτονόητες παροχές;
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι ασφαλισμένοι στον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές πληρώνουν τόσα λεφτά που θα έπρεπε να τυγχάνουν πολύ καλλίτερων υπηρεσιών υγείας.
Όταν ένας εργαζόμενος των 1.000 πχ ευρώ πληρώνει, μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές 150,50€ το μήνα, δεν μπορεί να μην έχει το δικαίωμα της δωρεάν επίσκεψης στο γιατρό, την αγορά των φαρμάκων κλπ.
Η κυβέρνηση έχει κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών για ό,τι έχει σχέση με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις κοινωνικές παροχές και για το μόνο που εργάζεται και μάλιστα πυρετωδώς είναι η περικοπή μισθών και δικαιωμάτων και η κανονική καταβολή των τοκοχρεολυσίων στους δανειστές-τοκογλύφους.
Οι σκηνές αυτές είναι εισαγωγικές ενός εφιαλτικού μέλλοντος που μας ετοιμάζουν και πολύ σύντομα θα το βιώσουμε αν τους αφήσουμε.
Η χώρα μας γέμισε ανέργους και άστεγους από τις απολύσεις και από το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εμπορικών καταστημάτων.
Η πλειοψηφία της ΠΑ.Σ.Κ.Ε. και της Δ.Α.Κ.Ε. στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα θέματα των φαρμάκων πχ περί άλλων τυρβάζουν. Δεν κάνουν τίποτα για να μην εμπλακούν όπως ισχυρίζονται ανεπισήμως στη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοποιών.
Δηλαδή τι περιμένουν κυβέρνηση και λοιποί; Να τα κάνουν «λαμπόγυαλο» οι εργαζόμενοι;
Η Εκτελεστικής Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεδριάζει αύριο πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και να συντονίσει σε πανελλαδικό επίπεδο την αντίδραση των εργαζομένων.
Λεφτά υπάρχουν στον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και πρέπει να πάνε στους εργαζόμενους και όχι για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες που άφησαν και αφήνουν τα διάφορα τρωκτικά, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες για να διασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους.
10-01-2012 Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α.