Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΝΑΙ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
Ετος Ιδρυσης 1950
Αλατσατών 1, Νίκαια
2ος όροφος
Τηλ. / Fax: 210 4900 471


Νίκαια 21.10.2011
Αρ. Πρωτ. 83

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 21/10/2011 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων δήμου Νίκαιας - Ρέντη αποφάσισε ομόφωνα να καταστήσει τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Β’ Πειραιά ανεπιθύμητα πρόσωπα ως εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και στην εξόντωση…
Η αλαζονεία και το μίσος που επιδεικνύουν προς την εργατική τάξη είναι στα όρια της παραφροσύνης και αποτελούν γνήσιους εκφραστές των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Οι αποφάσεις που ψηφίζουν και στηρίζουν δεν έχουν καμία κοινωνική και εκλογική νομιμοποίηση κ είναι αντίθετες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος που εξαπάτησε χυδαία τον εργαζόμενο λαό.
Την κρίση δεν την δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, την δημιούργησε το κεφάλαιο, οι χρηματιστές, οι βιομήχανοι, ο καπιταλισμός και η ελεύθερη αγορά στο σύνολο της.
Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες!
Μόνο “ντροπή” δεν είναι να “πέσει” αυτή η μισητή κυβέρνηση που έχει κινεζοποιήσει την εργασία, έχει οδηγήσει στην ανεργία και στην απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καθημερινά ληστεύει τον λαό με χαράτσια και φόρους…
Οι βουλευτές της περιοχής αντί να στρατευθούν με τον λαό και την δυστυχία που του επιβάλλουν οι κυβερνώντες, επέλεξαν για άλλη μια φορά να περισώσουν τα πλουσιοπάροχα προνόμια που τους παρέχει η βουλευτική έδρα!
Η ψήφος που έδωσαν στο κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο διάσωσης των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θα τους στιγματίζει για τον υπόλοιπο βίο τους…
Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Λιντζέρης - Νιώτης - Διαμαντίδης) είναι ανεπιθύμητοι και εχθροί της εργατικής τάξης και μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται από την κοινωνία(προφανώς από τις ενοχές τους…) και να συναθροίζονται στα ελιτίστικα σαλέ των αφεντικών τους (τραπεζίτες, βιομήχανοι, χρηματιστές κλπ).
Δηλώνουμε ότι δεν εξαιρούνται από αυτήν την θέση οι βουλευτές της Ν.Δ. (Τραγάκης - Νεράντζης), ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. (Ανατολάκης) και οι πολιτευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αφού καταλήστεψε ως κυβέρνηση το δημόσιο και “βόλεψε” τα “γαλάζια παιδιά” στην δημόσια διοίκηση, στην συνέχεια δια στόματος του κ. Μιχελάκη (εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.) επιτέθηκε βάναυσα στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζό- μενων στην Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι γνωστό επίσης ότι επινόησαν τον “θεσμό” της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα…
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (της γνωστής καταστροφικής οικογένειας) έχει καταντήσει προπαγανδιστικό φερέφωνο του κεφαλαίου και η μόνη θέση που στηρίζει είναι η προάσπιση των ισχυρών χρηματοδοτών της και η απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων όπως επίσης και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών…
Η Γ.Σ. του συλλόγου μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς τους βουλευτές και πολιτευτές των αστικών κομμάτων ότι η απάντηση στην τρομοκρατία της πολιτικής και των θέσεων τους είναι ο ταξικός αγώνας και η ενότητα των εργαζομένων και των ανέργων!
Οι εργαζόμενοι του δήμου Νίκαιας - Ρέντη δεν τρέφουν πλέον καμία αυταπάτη για τις προθέσεις των βουλευτών! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Το βασικό πολιτικό αίτημα αυτής της διήμερης κινητοποίησης είναι η ανατροπή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η αποθάρρυνση ΝΔ και ΛΑΟΣ για συγκυβέρνηση και εξακολούθηση της ίδιας πορείας. Στις 19 και 20 Οκτώβρη, θέλουμε τον Λαό να εμφανιστεί στο προσκήνιο και να καταλάβει τη σκηνή.
Τι θα κάνουν οι εθελόδουλοι κυβερνώντες ΠΑΣΟΚοι; Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου; Θα μιμηθεί τον παππού του Γεώργιο Παπανδρέου που πριν 67 χρόνια έπνιξε στο αίμα τη διαδήλωση του ΕΑΜ και ξεκίνησε τον εμφύλιο; Ή θα καταλάβει οτι ο Λαός θέλει οριστική αποκοπή από το σάπιο παρελθόν;
Η αντιπαράθεση, δεν είναι συντεχνιακή, περιορισμένης εμβέλειας, αδιάφορη για την κοινωνία. Είναι βαθιά ταξική, όχι μόνο στα χαρακτηριστικά της μα και στην έκφρασή της.
Οι απεργοί δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν πορεία από τον Ρέντη ως το Μοσχάτο και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, οι πολίτες βλέποντας αυτούς τους Δημόσιους Υπαλλήλους που οι «τηλεαστέρες» δημοσιογράφοι παρουσιάζουν ως εχθρούς του κοινωνικού συνόλου, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ και ενθάρρυναν για συνέχιση του αγώνα που είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, όλου του Λαού.
Στην Ομόνοια, όταν απεργοί ακινητοποίησαν απορριμματοφόρο ιδιωτικής εταιρείας και κάλεσαν την αστυνομία για έλεγχο, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ φυγαδεύοντας τους εξαθλιωμένους χωρίς χαρτιά μετανάστες εργάτες (θύματα κι αυτοί της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης) για να μην τους συλλάβει η αστυνομία.
Την ίδια στιγμή, μεταναστευτικές οργανώσεις καλούν τους μετανάστες να μην λειτουργήσουν ως απεργοσπάστες καθώς έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι έχουν κοινά προβλήματα και ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός.
Ο κόσμος στις πλατείες, στην αγορά, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, συνομολογεί πως το ΣΥΣΤΗΜΑ απέτυχε και πως χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν τα βάζουν με τα πρόσωπα αλλά με το ίδιο το σύστημα – τον Καπιταλισμό.
Οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ εξηγούν ότι το πρόβλημα δεν είναι φυσικά τα σκουπίδια, αλλά το ότι η πολιτική των κυβερνόντων που είναι για τα σκουπίδια. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ προσπαθούν να εμποδίσουν την εκτύπωση και αποστολή των χαρατσιών στους πολίτες, ενώ οι των Ταχυδρομείων δηλώνουν την πρόθεσή τους να μη διανείμουν τους λογαριασμούς.
Όλοι αντιδρούν γιατί όλοι πλήττονται.
Γι’ αυτό πρέπει η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να είναι μαζικότατη. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, σπουδαστές, άνεργοι και νοικοκυρές, όλοι πρέπει να βρεθούμε στους δρόμους για να κερδίσουμε την ανατροπή.
Θέλουμε η Κυβέρνηση να φύγει, όχι γιατί θα επιλέξει μια κίνηση τακτικής μέσα από συγκυβέρνηση ή ελεγχόμενες εκλογές.
Θέλουμε ανατροπή με κινηματικούς όρους. Να πέσει το ΠΑΣΟΚ, όχι σαν ώριμο φρούτο, αλλά σαν ζιζάνιο που θα το ξεριζώσουμε.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΝΙΚΗ

Τάσος Πανταζίδης
Γραμματέας της Ε.Ε. των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας,
Μέλος της κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ



http://youtu.be/9VperZmX6ls

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την πορεία διάλυσης του κοινωνικού, οικονομικού και θεσμικού ιστού της χώρας, απαντά στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με περισσότερο αυταρχισμό, παραχωρώντας τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και όλοι οι κλάδοι των εργαζόμενων βρίσκονται στους δρόμους από σήμερα μέχρι και την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 19ης Οκτώβρη. Στόχος είναι η κατακρήμνιση της Κυβέρνησης. Την Τετάρτη, όλοι οι πολίτες, εργαζόμενοι και άνεργοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, συνταξιούχοι και νοικοκυρές, σπουδαστές και μαθητές, δίνουμε το μήνυμα: Ο Λαός πρέπει να νικήσει και να οδηγήσει στην ανατροπή της Κυβέρνησης και των συμπαραστατών της, αλλά και στην ανατροπή του Συστήματος εκμετάλλευσης.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Witness - Children of the Riots



As the financial crisis weighs heavily on Greece, the country seems trapped in a cycle of violence. But discontent over the misuse of power has long been simmering. Greek youths reflect on how the killing of a teenager by police changed their lives.

7/10/2011

To παρακάτω κείμενο (βασίζεται σε ανάλογο κείμενο του σωματείου Νέας Ιωνίας) μοιράστηκε σήμερα στη διαδήλωση των σωματείων Νίκαιας Ρέντη (πρώην σύλλογος εργαζομένων Ρέντη) Ταύρου και Μοσχάτου. 150 συν/λφοι πορευτήκαμε από το πρώην δημαρχείο Ρέντη μέσα στο Ρέντη, ανεβήκαμε την Πειραιώς και στη γέφυρα Μοσχάτου συναντηθήκαμε με 70-80 συναδέλφους από τα σωματεία Ταύρου και Μοσχάτου και κάναμε πορεία μέσα από το κέντρο του Μοσχάτου και ως το δημαρχείο. Κυριάρχησαν τα συνθήματα: "Οργή Λαού - Εξέγερση Παντού , να διώξουμε κυβέρνηση, Ε.Ε.και Δ.Ν.Τ." "Η Αλληλεγγύη το Όπλο του Λαού - Κάτω η Χούντα του ΔΝΤ" "Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω", "Ψωμί, Παιδεία, Ελεύθερια - η Χούντα δεν τελείωσε το '73", "Ο Λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει δεν πουλα", "Η Αλληλεγγύη το Όπλο των Λαών - Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών", "Πουλάτε τους Δήμους, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια"

Οργή Λαού - Ξεσηκωμός Παντού!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, δημότες,

Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- Ε.Ε.-ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του, ΝΔ, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη, στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων επιτίθενται για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας, να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους.
Στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, με τους νέους να φτάνουν το 40% στο 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργων. Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη υπερεργασία, οι μισθοί των 500- 600 ευρώ να έχουν γίνει πλέον καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα. Διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες ενώ παράλληλα με το πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων, νέα φοροχαράτσια απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημά μας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στους δήμους δεν είμαστε σε ξεχωριστή μοίρα. Μέσα σε ένα χρόνο οι περικοπές στους μισθούς μας ξεπέρασαν το 40%, αύξησαν το ωράριο εργασίας και χιλιάδες συμβασιούχοι απολύθηκαν. Τώρα φέρνουν νέες μειώσεις μισθών και ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις μέσω της λεγόμενης «εργασιακής εφεδρείας».
«Διαίρει και βασίλευε»
Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, δηλαδή οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που τόσα χρόνια απομυζούν τον ιδρώτα μας για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους, σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κρίση. Κυβέρνηση και Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) κάνουν κυριολεκτικά πλύση εγκεφάλου στο λαό, επιδιώκοντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τον άνεργο απέναντι σε αυτόν που εργάζεται, τον Έλληνα απέναντι στον μετανάστη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όχι το σάπιο σύστημα που στηρίζουν. Χύνουν χολή για τους δήθεν υπερβολικούς μισθούς και την σταθερή εργασία και όχι για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου των εφοπλιστών και τα αμύθητα πλούτη που συσσωρεύουν με την άγρια εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και την τοκογλυφία.
Ο Αγώνας του Ενός είναι Αγώνας Όλων!
Σήμερα δεν χτυπιέται μόνο το δημόσιο, αλλά όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας κυριολεκτικά συνθλίβεται στο βωμό των συμφερόντων μιας χούφτας ληστών – καπιταλιστών. Θέλουν να επιβάλουν παντού την εργασιακή ζούγκλα, χωρίς σταθερή εργασία, με μισθούς πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στους δήμους, που ζούμε όπως και εσείς μέσα στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, σας καλούμε σε κοινό αγώνα! Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!
ΕΜΠΡΟΣ για ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
Ø ΚΑΤΩ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η ΤΡΟΪΚΑ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!
Ø ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ & των ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
Ø ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ σε ΔΗΜΟΣΙΟ και ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
Ø ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ.
Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΦΠΑ στα ΕΙΔΗ ΠΛΑΤΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ και ΔΙΑΓΡΑΦΗ των ΧΡΕΩΝ των ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ προς τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ