Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ποιον εξυπηρετεί η κατάργηση του ελάχιστου ορίου αμοιβής των Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων;

Η Κυβέρνηση προώθησε με το «πολυνομοσχέδιο» Παπακωνσταντίνου, την κατάργηση του ελάχιστου ορίου αμοιβής των Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.
Αναρωτιέται κανείς: αφελείς το εμπνεύστηκαν; Αγνοούν το oτι η φοροδιαφυγή είναι υπαρκτό μέγιστο πρόβλημα; Είναι γνωστό πως σε πολλές περιπτώσεις (δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για να πούμε περισσότερα) η αμοιβή, όσο μεγαλύτερη και αν ήταν, το ποσό που δηλωνόταν, ήταν το ελάχιστο υποχρεωτικό. Βέβαια, λόγω της κρίσης, ήδη κάποιοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες, εισέπρατταν αμοιβές κάτω από το ελάχιστο όριο. Το κράτος όμως φορολογούσε το ελάχιστο νόμιμο. Με την κατάργηση του ελάχιστου ποσού, η φοροδιαφυγή θα γίνει θεσμός. Όλοι θα δηλώνουν πολύ χαμηλές αμοιβές και άρα το κράτος θα εισπράττει λιγότερα……
Αυτό, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες κινήσεις της κυβέρνησης Γ.Α.Π., αποδεικνύουν πως τα μέτρα, δεν λαμβάνονται με στόχο την εξεύρεση λύσεων, ούτε για την αύξηση εσόδων, αλλά οδηγούν στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία, με απώτερο στόχο να απογυμνωθούν από δικαιώματα και εισόδημα οι «μη προνομιούχοι».
Καταδικάζουμε την υποκρισία και το ψέμα, ενώ παράλληλα καλούμε της δυνάμεις της εργασίας και τους πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες οι οποίες αντιστέκονται ακόμα, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να αντεπιτεθούν με ριζοσπαστικές προτάσεις και υπεράσπιση δικαιωμάτων.

Αθήνα, 3/1/2011

Η Εκτελεστική Επιτροπή και η Επιτροπή Συνδικαλιστικού
των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας

www.ecosocialists.gr